sunnuntai 6. elokuuta 2017

Kesän 2017 kuulumisia


 Kesäisiä joskin sateisia terveisiä!

Kävimme tänään Kuopion kaikkien rotujen näyttelyssä pyörimässä ensin mustiskehällä Tyyneä näyttämässä (Leijonattaren Eliisa Emäntä). Tyyne sai EH:n ihan mukavalla arvostelulla, tarvitaan vielä lisää hyvää fiilistä ja harjoitusta niin saadaan varmasti ERInomaisiakin arvosteluita kunhan tyyppi kehittyy ja siltä voidaan alkaa vaatia hieman enemmän kehässä. Seuraavaksi Muurame!

Esitin itse Liilan "poikkiksen" Pyryn (Zornoi Peter Pan), joka ravasi itselleen Sertin ja Vara-Cacibin. Harmittavasti oli jo toinen SERT samalta tuomarilta, joten vielä ei valiokello kilkata, ehkä sitten sen Muuramen jälkeen :D

Tyynen arvostelu:  Hyvänkokoinen iloisesti esiintyvä narttu. Hyvä pää ja korvat. Lavat saisivat olla viistommat ja eturinta voimakkaampi. Niukat takakulmaukset ja hieman matala hännänkiinnitys. Selkä elää liikkeessä. Melko hyvälaatuinen turkki. Miellyttävä luonne. Hieman lyhyet askeleet.

  Tyyne trimmin jälkeen
Tyyne sateisen kehäpäivän jälkeen

Pyryn arvostelu:  Hyvän kokoinen, reippaasti esiintyvä uros. Oikeanmuotoinen, maskuliininen pää. Riittävät kulmaukset ja oikeat mittasuhteet. Hyväasentoinen häntä. Tyypillinen turkki. Erinomaiset liikkeet. 
Pyryn kanssa kehässä:

Tyynen esiintymisen jälkeen suoritettiin nopea siirtyminen vehnäkehää odottamaan. Kehä olikin aika reippahasti myöhässä harjoitusarvostelijan mukanaolon edesauttamana, joten ehdimme jopa hieman kuivailemaan tyyppien jalkakarvoja. Kehän jälkeen alkoikin paistaa aurinko muutenkin kuin ilmeissämme :D

Kaisa ja Merri, minä ja MouMou
 Molla Paula Heikkinen-Lehkosen sekä harjoitusarvostelijan syynissä
Molla liikkeessä, hieman laiskassa
Merri liikkeessä

Mollan arvostelu: Hyvä koko ja mittasuhteet. Narttumainen kokonaisuus. Oikealaatuinen karva. Hyvä pään pituus ja profiili. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä lapakulmaus ja eturinta. Rintakehässä tarpeeksi syvyyttä ja tilavuutta. Häntä voisi olla korkeammalle kiinnittynyt. Takakulmaukset voisivat olla voimakkaammat. Hyvässä kunnossa, kiinteä ja lihaksikas.

Merrin arvostelu: Kookas, voimakas ja maskuliininen uros. Tanakka runko. Hieman raskas pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hieman lyhyt kaula. Tilava rintakehä. Kiinteä selkä. Hyvä hännänkiinnitys. Vain hieman kaartuva häntä. Takaliikkeet hieman pihtikinttuiset. Karva on hieman karheaa ja kuivaa.

Kesä on muuten koostunut pitkälti maalaismaisemista ja koirista eri kokoonpanoina. Meillä on käynyt lomailemassa ystävien koiria ja olemme saaneet hyvää lenkkiseuraa, useamminkin pitäisi tavata ystäviä ja kaverikoissuja :)

Äiti-tytär poseeraus Neetan ja Mollan tyyliin. Takana agilityä ja rypemistä.
Tyyne ja Liila äiti-tytär-lenkillä
Liila, Molla, Tyyne ja Tau
 Kesäheinävehnä Tepukka
 Villit lupiinit sekä ikiomat <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti