Leijonattaren Beldaran "Muumi"

Muumi jäi kotiin kasvamaan Seelan toisesta pentueesta ajatuksella saada siitä harrastuskaveri ja suvunjatkaja. Agilitykoiraksi Muumi olikin liian mukavuudenhaluinen ja omasta mielestään älykäs viilettäessään pokkana maxikokoisten hyppyjen rimojen ali. Medikokoista rataa se suostui tekemään, mutta 45cm korkeana se on auttamatta maxi, joten harrastus jäi.

Suvun jatkaminenkin jäi haaveeksi, sillä harmillisesti se kehitti itselleen jostain munuaiskystan, joka löytyi sattumalta keväällä 2012 kun ihmeteltiin sen toistuvasti positiivisia ERD-kokeita. Jostain sen virtsaan vuoti albumiinia (mikroalbuminuria), vaikka kaikki muut arvot veressä ja virtsassa olivatkin kunnossa ja viitteissä. Keksin pyytää eläinlääkäriämme ultraamaan munuaiset, ja molemmat olimme yhtä järkyttyneitä kun vasemmalla 1,5cm kupla näkyi. En uskaltanut lähteä arpomaan löydöksen (eläinlääkärin mielestä ei viittaa perinnöllisyyteen) vakavuuden suhteen sen enempää, vaan leikkautin Muumin keväällä -13. Samalla luottolääkärimme Pekka palpoi munuaiset eikä niistä löytynyt mitään poikkeavaa. Muumi elelee varhaiseläkeläisenä vanhempieni ja oman emonsa lellikkinä, toivottavasti vielä monta tervettä vuotta!

Terveys:
Lonkat C/B (löysyyttä, ei rikkonaisuutta)
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve, kahden häntänikaman väli normaalia pienempi, synnynnäinen koiraa häiritsemätön luutumishäiriö (epävirallinen kuvaus, Pekka Halonen)
Silmät terveet, viimeisin peilaus 17.2.11

Luonnetestattu 14.8.11 Jorma Kerkkä & Reijo Hynynen
1+1ToimintakykyKohtuullinen15
2+1TerävyysPieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua1
3+3PuolustushaluKohtuullinen, hillitty3
4-1TaisteluhaluPieni-10
5+1HermorakenneHieman rauhaton35
6+2TemperamenttiKohtuullisen vilkas30
7+1KovuusHieman pehmeä8
8+3LuoksepäästävyysHyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin45
9+++LaukauspelottomuusLaukausvarma
Yhteensä127


Näytelmissä on käyty 8 kertaa, parhaina tuloksina kaksi kertaa PN4 ja varasert.

Muumi siskonsa Bellan (L. Branwen) kera

Uuno (L.Babur), Muumi ja Bella pentulaatikossaMuumi sekä luottotrimmaajamme Tiia


Tuusniemen ryhmis 2011, PN4 ja varasert

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti