Kissa S. Pasanen

FI*Spectrolite Ashley Wilkes
(FI) SRK RX 36040
Cornish rex, uros
CRX b 03, suklaa bicolour
s. 1.12.09

Pasanen on melkoinen persoona. Oletettavasti hyvin tyypillinen cornari siis!
Huomionhakuisuus ja osallistuvuus ovat vallitsevia luonteenpiirteitä niin hyvässä, kuin huonossa. Seuralaisen saat niin kokkaamiseen, kylppärissä asiointiin, kuin tupakointiinkin, mikä tarkoittaa oven sisäpuolelle jäännistä aiheutuvaa äänekästä paheksuntaa.

Sylissä viihdytään aina tarvittaessa, eli pyydettäessä ja ilmankin. Hellyyttä osoitetaan tavallisen kiehnäämisen ja puskemisen lisäksi peukaloa pureksimalla, tassulla naamaa taputtelemalla ja ikävä kyllä myös nenäpusuhuijauksella, joka päätyy siihen, että avataan leuat ja röyhtäistään sieraimeen. Somaa.

Aikuistuttuaan Pasanen hepuloi enää vain kerran päivässä tai jopa harvemmin. Silloin juostaan ympäri kämppää pitkin lattioita ja seiniä!, törmäillään oviin ja muihin pauketta aiheuttaviin esineisiin ja aiheutetaan yleistä hassutusta. Alussa oli paljonkin villimpää.

Onneksi asunnon sisustusta oli jo tullessa muokattu ison koiran turvallisuutta ajatellen, joten muutaman kahvan kääntäminen ja pari säppiä lisää ei tuntunut missään. Puoli vuotta kestänyt "ei kissaa makkariin-ohjelma" sen sijaan oli aika kova koulu. Nimittäin minulle, sillä hävisin sen.

Nykyään nukutaan lähestulkoon rauhallisesti ilman huutokonserttia (makkarin ulkopuolella) ja jopa päältäjuoksentelu on harvinaistunut. P tuntuu tietävän asiat jotka ovat ehdottoman kiellettyjä, mutta punaisen nojatuolin repiminen samalla minua silmiin katsoen tuntuu olevan ikuinen ähäkutismin oire.

Pasiksella ja Liilalla on omituisehko suhde. En tiedä luuleeko kissa koiraa kaltaisekseen tai Liila Pasasta penskakseen, mutta niiden yhteiseloa on joka tapauksessa enimmäkseen hienoa seurata. Ne osaavat leikkiä toisiaan liikoja provosoimatta ja Liila on oppinut jopa "silittämään" kissaa koivellaan. Pasanen taas hakeutuu iltapesuille ja viileällä ilmalla koiransa kylkeen nukkumaan.

Kuvat:T. Hirvonen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti